....Logitrade actueel

Nieuws

Anne Sterkens bij Logitrade aan de slag als Sales & Support

Onlangs is Anne Sterkens als Sales & Support ondersteuning aan de slag gegaan bij Logitrade. Anne heeft een rijke historie binnen de verkoop. Haar kennis kan Logitrade naar een nog professionelere plek brengen. @Anne Sterkens heel veel succes!
Anne Sterkens bij Logitrade aan de slag
 








Ted Verhoeven versterkt het team bij Logitrade 

Begin 2018 heeft Ted Verhoeven, als logistiek specialist, het team bij Logitrade versterkt. Ted z'n jaren lange ervaring binnen de intra logistiek geeft Logitrade een extra impuls om de verdere groei een gezicht te geven. @Ted Verhoeven heel veel succes!
Logitrade uitbreiding met Ted Verhoeven











Wij hebben een geslaagde verhuizing achter de rug!
Logitrade heeft Uden verruild voor Zaltbommel. De verhuizing is mede ingegeven om de verdere groei een plekje te geven. 


Logitrade kantoor in Zaltbommel

Met ingang van 2 januari 2018 zijn wij geheel operationeel vanaf ons nieuwe adres aan de Valeton 4 R op het Bedrijventerrein De Wildeman - 
5301 LW  Zaltbommel




Logitrade richt logiflexx conveyor solutions op

Logitrade heeft in juni 2017 logiflexx conveyor solutions b.v. opgericht. Logiflexx biedt unieke totaaloplossingen aan voor zowel de logistieke markt als ook voor de verpakkingsindustrie. Logiflexx heeft meer focus op projecten met grote afstanden van A naar B plus een combinatie van meerdere soorten transport.
Dit jaar kunt u voor het eerst kennismaken met logiflexx op de Logistica 2017. Wilco Bakker (Sales Manager) zal u hier graag ontvangen, Logitrade en Logiflexx kunt u bezoeken op stand A046 in Hal 2. 
Klik hier voor de logiflexx websiteLogo
Logiflexx biedt naast een totaaloplossing voor eindklanten ook de systeembouwers de mogelijkheid om het deelproces van het interne transport bij ons in veilige handen te geven.

Unieke combinatie Pick by Weight

Ravas en logitrade hebben samen een unieke Pick by Weight variant uitgewerkt.
Ravas (als de mobiele weegspecialist) en logitrade (als system integrator met orderpicksystemen) hebben de beide softwaresystemen gecombineerd in deze unieke Pick by Weight combinatie. 
Het LogiAction orderpicksysteem van logitrade geeft via de ScanWatch, als handenvrije barcodearmscanner, alle opdrachten met een productfoto duidelijk in beeld. De gewichtregistratie van het Ravas weegsysteem geeft onmiddellijk een signaal indien er teveel of teweinig artikelen worden gepakt. Op deze manier worden onmiddellijk de afwijkingen weergegeven, zodat hiermee direct mogelijke fouten kunnen worden voorkomen. Lees meer....

Pick by Weight van logitrade
 








Jaap van der Boon heeft vacature ingevuld bij Logitrade

Per 1 september is onze vacature sales support/ project engineer opgevuld door Jaap van der Boon. Jaap heeft veel ervaring in de logistiek. Zijn logistieke kennis gaat hij bij Logitrade inzetten om processen bij onze klanten sneller, slimmer en efficiënter te maken. @ Jaap van der Boon veel succes!
Jaap van der Boon bij Logitrade
 









Robbert Mäkel aan de slag bij Logitrade

Met veel passie en inzet is Robbert aan de slag gegaan binnen de intralogistiek.
Marketing & Sales als eerste vertrekpunt, om het Logitrade team te versterken en nieuwe ideeën aan te dragen voor een verdere expansie.
Wilt u ook met hem kennismaken? Belt u gerust voor een afspraak, dat zal hij zeker op prijs stellen.
T +31 413 747 183
 Robbert Mäkel Logitrade










Introductie ItemScan - ZippCube

Met de ZippCube kan men met een eenvoudige en gebruiksvriendelijke bediening zeer snel de afmetingen en het gewicht van uw artikelen genereren. Exactheden vastleggen in uw Masterdata binnen uw ERP/WMS systeem door het Meten & Wegen van dozen en producten met onregelmatige vormen. 

Lees meer....

 


IMES Dexis kiest voor Logitrade

Logitrade heeft onlangs bij  IMES DEXIS het Scan2Light principe uitgerold. Het orderpicken vanaf papier is ingeruild voor een geavanceerd software programma (LogiMore), waarbij maar liefst tegelijk vijftig orders in één orderpickronde kunnen worden gelopen. De ScanWatch, als handenvrije barcode armscanner, is hierin de leidende factor en geeft korte maar vooral heldere instructies. De orderpicker hoeft zich niet te bedenken waar hij het product neer legt want onmiddellijk nadat het product gescand is gaat er op de batchpickkar (Scango-Cart) een led-lampje branden met ernaast het weg te leggen aantal. 

Lees meer....

Lydia VoiceWear op de Logistica

Handen- en hoofdvrij orderpicken met Voice

Snel, efficiënt en foutloos orderpicken! Hoe dat kan zal de Udense system integrator voor intra logistieke oplossingen logitrade logistic systems tonen op de van 10 tot 13 november te houden Logistica in Utrecht.

Op deze driejaarlijks te houden vakbeurs zal logitrade de Pick by Voice oplossing Lydia® presenteren in combinatie met het nieuwe draagsysteem Lydia® VoiceWear. De Logistica is dé belangrijkste vakbeurs op het gebied van logistiek en goederenstroombeheersing binnen de Benelux.

Met de duizenden bezoekers is de Logistica het ideale platform om dit systeem van innovatieve technologie en ergonomisch ontwerp te presenteren aan een breed publiek.Lydia VoiceWear via Logitrade

Lydia® VoiceWear is een nieuw draagsysteem, waarin alle technische onderdelen voor het spraakgestuurde orderpicken zijn geïntegreerd en dus ook een optimale bescherming geeft tegen invloeden van buitenaf. Ook de normaal langs het lichaam geleidde kabels zijn nu met VoiceWear een ding van het verleden.

 

U kunt Logitrade terugzien in Hal 9 op standnummer B 057

Lees meer....

 



 

Dutch Logistics
Screen Shot 2014-12-19 at 14.39.07

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam brachten de voor hun meest inspirerende logistieke innovaties in het MKB die zij vonden tijdens de minor Airport Seaport Logistics bij elkaar in een inspirerend e-boekje.

 

 

Leuk te zijn uitverkoren om te worden beschreven, zie hiervoor pagina 98 t/m 101
Perfect measurements
Seeing infrared

Strategische samenwerking Logitrade en Al-Wegen

logitrade logistic systems, de innovatieve system integrator uit Uden, en Al-Wegen, al decennia werkzaam als totaalleverancier van industriële weegsystemen uit Puurs in Vlaanderen, zijn een strategische samenwerking aangegaan.

Samenwerking Al-Wegen en Logitrade

De PalletCube van de combinatie Heidler uit Wolfschlugen en Logitrade uit Uden is ontworpen voor het meten van palletvolume. Al-Wegen produceert en distribueert weegsystemen, weegtoestellen en mobiele weegunits. Door gecombineerd gebruik van de PalletCube en de weegsystemen kan tegelijk de palletafmetingen en het gewicht worden vastgesteld. Ook de ProfileCube, voor het over een rollenbaan of bandconveyor vastleggen van dezelfde gegevens, zal tot de samenwerking gaan behoren.

De markt vraagt steeds meer om exactheden vast te leggen in de uitwisseling van vrachten. Met de combinatie van beide systemen worden het gegenereerde gewicht en volume plus mogelijke laadmeter via netwerk verbinding in de eigen software van de klant zichtbaar gemaakt. Ook integratie van verzendsoftware is mogelijk, om direct vanuit dit systeem de verzendlabel te kunnen printen.

Op de hierboven beschreven manier zijn de resultaten direct beschikbaar.

Wilt u meer weten over de genoemde systemen neem dan contact op met ons. 


Innovatieprijs voor de PalletCube op de LogiMAT 2014 in Stuttgart

Op de eerste dag van de beurs ontving onze partner Heidler de "Best Product Award" voor de ontwikkeling van de PalletCube. 



Oorkonde voor de "Best Product Award" van de PalletCube, tijdens de LogiMAT 2014 beurs te Stuttgart uitgereikt.




















Uitreiking van de "Best Product Award" voor de PalletCube, aan de heren Walter Heidler en Arndt Fromm van de logitrade partner Heidler Strichcode uit Wolfschlugen, tijdens de LogiMAT 2014 beurs te Stuttgart





Klik hier voor meer beschrijvingen




Zie ook het Logistiek Totaal LogiMAT Videojournaal, met hierin onder andere "Best Product Award" voor de PalletCube en de presentatie van het Multi Order Picking System. Videojournaal-LogiMAT-2014 

Joep Weel nieuwe directeur logitrade logistic systems

Joep Weel heeft per 1 november 2013, als directeur operations, het management team van logitrade versterkt.

Zijn taken zullen breed worden ingevuld, van ondersteuning van de verkoop binnendienst tot begeleiding van projecten.

Weel zal bovenal de technische en engineering kant aanvullen, om met zijn specialistische kennis de vele oplossingen van logitrade een breder gezicht te geven.

 

Zijn ervaringen, bij onder andere Egemin, SSI Schäfer en VanderLande, komen ons in dit stadium bij Logitrade prima van pas.

Wij kunnen met deze uitbreiding aan de weer aantrekkende vraag voldoen.

De juiste man met de juiste achtergrond om ons een stap verder te helpen, zegt Pieter Mäkel Algemeen Directeur Logitrade.

 



Voice2Light
® als wereldprimeur voor de Logistica


Batchpicking met spraakgestuurde Lydia®

De Scango-Cart, als batchpickwagen, en top-SPEECH Lydia® fungeren als duo in het (batch) orderpickproces. Meerdere orders tot wel 40  tegelijk in één orderpickrondje.  Beide handen vrij.

De Scango-Cart en Lydia® worden rechtstreeks via W-Lan draadloos aangestuurd.

Lees meer....

Haarshop.nl kiest voor de samenwerkende partners EVC en Logitrade

 

Haarshop heeft een geheel nieuw logistiek Arbologic concept omarmt, waarbij het vertrekpunt “De Mens Centraal” goed tot uitdrukking komt. Logitrade en EVC hebben bij de Haarshop een logische logistieke flow toegepast met meer aandacht voor de ergonomie en efficiency.      

 

Haarshop heeft het innovatieve en flexibele orderpicksysteem LogiMore in gebruik genomen, dat is ontwikkeld door Logitrade in Rossum. Tegelijkertijd is de ergonomie aangepakt met de plaatsing van werkplekken van EVC, met alle hulpmiddelen zoals computerscherm, printer en verpakkingsmateriaal binnen handbereik.

Guido Pleiter, directeur/eigenaar van de sterk groeiende webshop Haarshop.nl, geeft aan: “We hebben een flinke stap vooruit heeft gezet in het efficiënter verwerken van de vele webshop opdrachten. Juist op het moment dat de dagelijkse stroom aan opdrachten flink toeneemt”.

Lees meer....

Orderpickprocessen van Logitrade “Verfrissend eenvoudig!”

 

Op de eerstvolgende Logistica beurs, halverwege november te houden in de Jaarbeurs te Utrecht, zal Logitrade een aantal orderpick-concepten tonen welke een “Slim, Snel en Slank” afloop van processen mogelijk maken.        dus Lean & Mean  

 

De laagdrempelige invoering van “man naar de goederen” concepten zijn ook weer gemakkelijk op te schalen. Waarbij de gunstige investering heden ten dage niet alleen een must maar ook zeer uitvoerbaar is.                     dus een snelle ROI mogelijk

Lees meer....

 

topsystem heeft recent de nieuwe Voxter Elite Edition voor Voice gepresenteerd.

Logitrade brengt deze compacte, robuuste en efficiënte nieuwe Voxter Elite Edition in Nederland op de markt. topsystem’s spraakgestuurde Lydia® heeft hiermee wederom een enorme stap voorwaarts gezet en een nieuwe norm gesteld in de logistiek met Voice.
Lees meer....
 

Montapacking kiest voor orderpicksysteem van Logitrade

Montapacking heeft het innovatieve en flexibele orderpicksysteem LogiMore in gebruik genomen, dat is ontwikkeld door Logitrade in Rossum.
Edwin van de Ham, directeur van het sterk groeiende e-fulfillmentbedrijf, geeft aan dat Montapacking hiermee een flinke stap vooruit heeft gezet in het nog efficiënter verwerken van de vele webshop opdrachten. Juist ook om het Montapacking motto echt goed te kunnen invullen:  “Wij maken waar wat u belooft”
Lees meer....

Lydia® heeft een nieuwe vriend in Nederland

Sinds een paar maanden heeft Lydia® zich op de Nederlandse Voice-markt laten vertegenwoordigen door Logitrade.

Lees meer....


Logitrade introduceert PushFix voor compacte opslag van pallets

 

Onder de naam PushFix brengt Logitrade een volledig nieuw ontwikkeld pushback-systeem op de markt. PushFix maakt het mogelijk om pallets uiterst compact op te slaan volgens het LIFO-principe: ‘last in, first out’. Standaard kunnen met dit systeem tot vijf pallets achter elkaar worden weggezet. PushFix is ontwikkeld door Euroroll, de fabrikant van rollen en rolsystemen waarvan Logitrade in de Benelux de officiële vertegenwoordiger is.

Lees meer....

Nieuwe ScanWatch is nu nog gebruiksvriendelijker

logitrade heeft de ScanWatch van een facelift voorzien. Deze opdrachtenhorloge met ingebouwde barcodescanner beschikt nu over een kleurenscherm, dat met 2,8 inch bovendien groter is dan voorheen. Desondanks is de nieuwe ScanWatch een stuk compacter dan voorheen, wat de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt.
Lees meer....

Strategische samenwerking Logitrade en RAVAS

logitrade logistic systems, de innovatieve system integrator uit Rossum (Gld), en RAVAS, de marktleider in mobiel wegen uit Zaltbommel, zijn een strategische samenwerking aangegaan.  De PalletCube van Logitrade is ontworpen voor het meten van palletvolume. RAVAS produceert en distribueert weegsystemen geïntegreerd in handpalletwagens, magazijntrucks en vorkheftrucks. Door gecombineerd gebruik van de PalletCube en een mobiel weegsysteem kan in 1 go het palletvolume en het -gewicht worden gemeten.
Lees meer....

Studieboekencentrale vergroot orderpickcapaciteit

De Studieboekencentrale heeft nog voor aanvang van het piekseizoen flink geïnvesteerd in de logistiek. Dankzij extra batchpickkarren en opdrachtenhorloges is de orderpickcapaciteit flink uitgebreid. Met het logistieke dashboard LogiMonitor heeft de Studieboekencentrale bovendien de prestaties van de orderpickers nauwgezet kunnen volgen. Dankzij deze oplossingen van Logitrade zijn de studieboeken ook deze zomer weer op tijd uitgeleverd.
Lees meer....

logitrade introduceert kleine maar krachtige remrol

Logitrade brengt in de Benelux een nieuwe palletremrol op de markt die kleiner is dan ooit tevoren. Deze nieuwe remrol heeft een diameter van slechts 80 millimeter en een vreedte van 124 millimeter. Daarmee is het mogelijk geworden om de remrol volledig te integreren in een rollenrail. Fabrikant van de palletremrol is Euroroll, dat in de Benelux door Logitrade wordt vertegenwoordigd.
Lees meer....

Klik hier voor nog meer Logitrade in het nieuws